טיסות עם חברות low cost

הרבה אנשים נרתעים מלטוס עם חברות לואו קוסט בטענה שעל כל דבר צריך לשלם ושהחברות "מחפשות" לתת קנסות על כל חריגה. אז קודם כל – הכל נכון. רק שימו לב, שגם חברות תעופה "רגילות" מתחילות לעבור לשיטות דומות. טענה נוספת – בטיסות לואו קוסט אין אוכל ובידור. לא אתווכח על עניין הבידור, אבל בכל טיסה ניתן לקנות אוכל או להביא אותו איתכם מהבית. הדעה שלי חד משמעית – אם אין לכם כסף מיותר – טוסו עם החברות האלה, כמובן אם ההפרש במחיר מצדיק את זה. ואם מטרת הטיסה היא טיול והכרות עם מקומות חדשים ולא מסע קניות – אפשר בקלות להסתדר עם תיקי גב בלבד, בלי להיסחב עם מזוודות ענקיות. לעניין הקנסות וה"הפתעות" השונות – הכל מאוד פשוט – צריך לשים לב מה אתם קונים. הכל כתוב, חברות התעופה לא מסתירות שום פרט במעמד רכישת הכרטיס, אתם רואים בדיוק מה אתם מזמינים ויכולים להתאים את התנאים לצרכים שלכם. חייבים מזוודה – תוסיפו מזוודה. לא רוצים לשבת בנפרד – תבחרו מושבים. רוצים לעלות למטוס בין הראשונים – תשלמו תוספת. לא רוצים לשלם קנסות על חריגות – תמדדו את התיקים והמזוודות שלכם בבית.

לכל חברת תעופה חוקים משלה – גודל, משקל וכמות התיקים וכו'. יכול להיות שהטרולי שטסתם איתו בחברה אחת ללא בעיות לא יתקבל בברכה בחברה אחרת. שוב – הכל כתוב!.. ואם כבר הזכרתי את נושא הטרולי – לא רוצים סיבוכים – תשתמשו בתיק מבד ולא "מיני-מזוודה" מפלסטיק – המדידה כוללת את הידיות והגלגלים! את התיק הגמיש, גם אם יחרוג מהמידות, ניתן להכניס לכלוב המדידה בכוח. ראיתי כבר איזה בחור בלונדון שובר את הגלגלים של הטרולי – מיותר לחלוטין… את הכרטיסים לטיסות low cost רצוי להזמין כמה שיותר זמן מראש, וכדאי מאוד להיות בין הראשונים שמזמינים. האתרים של החברות מנוהלים באמצעות תוכנות חכמות שמזהות את הביקוש לטיסות ולפי זה "משחקות" עם המחיר. לכן לפעמים המחיר יכול להשתנות (ולא לטובתכם) מרגע שבו בחרתם את הכרטיס ועד שהגעתם לדף התשלום. זה לא אישי – זה פשוט אומר שמישהו כנראה הקדים אותכם בכמה דקות או אפילו שניות.

תעקבו אחרי הפרסומים של חברות התעופה, וביום פתיחת המכירה לתאריכים הרלוונטים תשבו על האתר מהבוקר, ובמקביל גם על האפליקציה של החברה, כי לפעמים המכירה לא נפתחת בשניהם במקביל. תהיו מוכנים מראש עם תאריכי טיסה שמתאימים לכם, רצוי שתהיה קצת גמישות, וברגע שתראו כרטיסים זולים לטיסות מתאימות – פשוט תבצעו במהירות את הרכישה. תעקבו אחרי מבצעים מיוחדים, תרשמו לרשימות התפוצה של החברות כדי לא לפספס משהו. שיהיה ברור – יכול להיות שתזמינו שנה מראש כרטיס ב-40 יורו, וישב במושב לידכם מישהו ששילם 400, רק כי הזמין שבוע לפני הטיסה. זה, אגב, מסביר לכל אלה שלא מבינים איך החברות שורדות עם מחירים נמוכים כל כך… פשוט לא כל הכרטיסים נמכרים באותו מחיר!

נקודה נוספת שצריך להתייחס אליה הוא נמל התעופה בארץ היעד. לדוגמה, טיסות של איזיג'ט בלונדון נוחתות בלוטון, גטוויק או סטנסטד. חברות ה"רגילות" נוחתות לרוב בהית'רו. ההבדל – מהנמלים המרוחקים תצטרכו לנסוע ללונדון כשעה באוטובוס או מונית, ובהית'רו פשוט לוקחים רכבת תחתית (גם נסיעה ממש לא קצרה). אתם כבר תחליטו האם החסכון הכספי שווה בשבילכם או לא. לצורך הדגמה – בדקתי 2 טיסות ללונדון באותו יום, אחת של איזיג'ט עם נחיתה בלוטון, והשניה של אל על עם נחיתה בהית'רו. בחרתי כרטיסים עם תנאים זהים לחלוטין – תיק, מזוודה ובחירת מקום ישיבה. באיזיג'ט יצא 282 ש"ח, באל על – 849. תוסיפו, נגיד, 60 ש"ח לאוטובוס מלוטון ללונדון ותגיעו ל-342 ש"ח. תעשו לבד את החישובים. סליחה, שכחתי שבאל על נותנים ארוחה. באיזיג'ט תצטרכו לשלם בנפרד – נגיד, 40 שקל. עדיין – 849 מול 382…

בנושא האיחורים של הטיסות: מה לעשות, כל טיסה יכולה לאחר. קורה בכל החברות. ההבדל הוא שעל איחור טיסת אל על תקבלו פיצוי רק אם העיכוב הוא מעל 8 שעות (לפי החוק הישראלי), ובחברות תעופה האירופאיות מספיק עיכוב של 3 שעות ומעלה. גובה הפיצוי נקבע לפי מרחק הטיסה, ואתם זכאים לקבלו אם העיכוב היה באשמת חברת התעופה בלבד ולא בגלל מזג האוויר \ שביתות וכו'. לדוגמה – על עיכוב של 6 שעות בטיסת איזיג'ט ללונדון עקב תקלה במטוס קיבלנו פיצוי של 600 יורו לנוסע (3,000 יורו למשפחה…) בהנחה שבאותו יום היה עיכוב זהה בטיסה של אל על לאותו מקום – הנוסעים לא היו מקבלים כלום שום דבר.

לסיכום – אני טס (בינתיים) רק עם חברות לואו קוסט, מתאים את סוג הכרטיס והתוספות לצרכים שלי, קורא היטב את ה"אותיות הקטנות" (למרות שכאמור אין כאלה, הכל מאוד מאוד ברור!) ולא נתקלתי עד היום בשום בעיה מיוחדת. חוץ מזה, ראיתי שגם באל על ובחברות "רגילות" אחרות מוכרים היום כרטיסים מסוגים שונים – עם מזוודות ובלי, עם בחירת מושב ובלי… אז מה ההבדל? הארוחה? האם ארוחה של אל על, לדוגמה, באמת שווה 500 שקל? אני בספק… אבל כל אחד שיעשה מה שנוח לו 🙂

AirHelp

מדיניות תיקי עליה למטוס בחברות הלואו קוסט: